Владају народ и Скупштина експерата, политичари постају само реално плаћени службеници

Стигла је Нова година, само још једна у низу оних,  у којима се суштински не мења ништа, или заиста нова, по томе што ће Србији донети нешто ново: демократску меритократију?
Бог зна, а ми ћемо сазнати.
Суштина те долазеће новине је у томе  што ће настати алтернатива владавини партија, власт преузима народ, који ће референдумом прогласити и потребног партнера у тој власти: Скупштину експерата.
То је реално, пожељно и потребно двовлашће, с тим што је примарна власт код народа, Опште скупштине, која одлучује у каквом ће се систему живети.
У таквој констелацији политичари, под условом да пруже доказе Скупштини експерата о својој квалификованости, постају, ако победе на изборима,  реално плаћени службеници, оперативци, извршитељи воље народа и воље Скупштине експерата. Биће у улози политичких менаџера.
Ако буду радили добро и на корист народа и Скупштине експерата, биће добро награђени, ако не биће отпуштени без обзира на који су период изабрани.
И то је то.
Пожелимо нам срећу, односно здравље и бар почетак пристојног живота у овој години, а биће шта буде.

РЕЗИМЕ

Власт припада народу, Општој скупштини, и поседницима друштвено корисних знања (стручњацима) , Скупштини експерата.
Улога политичара (политичких менаџера) и њихових организација је да врше вољу народа и стручњака, ако су за то способни.
Ако нису, немају шта да траже у тзв. извршној власти, па макар добили и изборе.
То је тако и тако ће, пре или касније, и бити.

1 Comment

  • Ivan Marenić Posted 3. јануара 2017. 11:22

    Poštovani, u kontaktu sam sa jednim meni dragim prijateljem, Živojinom Gavrilovićem – pa sam dobro obaviješten i upoznat o radu Asocijacije (Restruktura/Рестуктура, ŽELIM UČESTVOVATI U RADU, (sa svojim mogućnostima) i primati nove Obavijesti …

    S poštovanjem,
    Ivan

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *