Контакт
kontakt@restruktura.org

О Асоцијацији

 

 • Који је главни циљ Асоцијације Србија – покрета за очување и развој државе?

  Главни циљ Асоцијације Србија, која је формирана почетком 2023. године, је обнова и развој запуштене домаће привреде.
  Остварење тог циља ће Србији и њеним држављанима, односно грађанима донети сигуран опстанак и пристојан живот, подићи углед Србије у свету и ојачати јој преговарачку позицију по свим важним питањима.
  Остварење овог циља је могуће преко увођења предузетничке управе у јавна и друга предузећа, али и установе, а то значи ослањање искључиво на знање и способност оних који би се бавили пословима управљања.
  Да би се то догодило, није довољно увести мериторне принципе (знање и способност) само у домену економије, у шта смо се уверили узалуд нудећи своју помоћ и актуелној власти, као и претходним носиоцима власти, него се показало да је неопходно да се поменути принципи уведу и у политичко управљање.
  Зато се Асоцијација Србија залаже за увођење мериторних принципа, односно предузетничког управљања не само у области економије, него и у политици.
  У ту сврху је осмишљен и политички систем, у којем на власт могу доћи и на њој опстати само поседници знања и спобности, који постижу добре резултате.
  Тај систем представља корекцију постојећег и зове се демократска меритократија.

  Координатори активности АСОЦИЈАЦИЈЕ СРБИЈА – АС

  Драган Атанацковић Теодор, социолог и антропопсихолог, аутор књиге ДЕМОКРАТСКА МЕРИТОКРАТИЈА – АЛТЕРНАТИВА ПАРЛАМЕНТАРНОЈ ДЕМОКРАТИЈИ

  Слободан Станимировић, човек из народа, водоинсталатер, пољопривредник,самоуки интелектуалац

  1. Zoran Mitrović Одговори

   „Restrukturi“ želim uspeh u njihovoj borbi za dostojanstveni život u Srbiji, u nadi da ne budu kao tzv. „Vlada u senci“ koja mi deluje demagoški. Nadam se da će Asocijacija „Restruktura“ opravdati svoje postojanje! Srećno!

   • urednik Одговори

    Захваљујемо на жељама.
    Сва наша „демагогија“ се састоји у томе што хоћемо да одлуку о систему у којем ћемо живети вратимо у руке народа, јер сваки поредак мора имати подршку већине.
    Све остало је струка и наука. А ту, као што знате,демагогије нема.

  2. јагодински Одговори

   Ајд’ сад опет да видимо да ли треба да се свидимо, да ли опет влада партија или општежиће – патрија.

   • urednik Одговори

    Сва досадашња „политичка свиђања“ су донела погубне последице.
    Успешна власт не настаје кад се бира срцем и свиђањем, него главом и потребом да се опстане и колоко-толико пристојно живи.
    По том принципу свима досадашњима и садашњима на власти следује – па-па…

  3. Понедељак, 24 август 2015-те…
   Постоји даљи потпунији и поузданији опсег знања, а могуће га је практи-
   ковати кроз равноправни процес саветовања „округлих столова“. Верујем да ви не спадате у оне „који нешто знају“ да све знају, све могу, све умеју, наравно у колико се бавите темељно, озбиљно науком као врхунском и поузданом и у областима организације друштвеног процесуира-
   ња. Биће нам заиста подучан сусрет ако нам га закажете у септембру! Поздрав: „Добровољци М.С.О. на првој линији самоодбране, а ни против кога…(за препород, обнову и остваривање висококвалитетне државности!

   • urednik Одговори

    Одговор Д.А. Теодора, генералног координатора:

    „Мада заиста не спадам, ни ја ни најближи сарадници, у оне који кад нешто знају, помисле да све знају, те радо примам и савете и сугестије, због стицаја околности, које су испод очаја, и још понеких ствари, ми смо организовани у приличној мери и војнички. Постоји и субординација, зна се ко је главни, док је главни и њему се остали, у делатном смислу, потчињавају. Уважавамо ми демократију и разна права народа, а највише демоекономски императив, односно обавезу власти да држављанима омогући услове за сигуран опстанак и пристојан живот. Демократија је за народ и нека му је. Управљање је озбиљан, готово војнички посао. Кад су циљеви ајсни, а јасни су, што се види и из нашег програма и чланака, онда нема потребе да се око њих изнова и изнова дискутује. Или ћемо урадити нешто што бар није лоше, као све досадашње, или ћемо урадити и нешто баш добро, ако не ми, неке следеће генерације. Трећег нема.
    Било би добро да све поменуто имате на уму, пре него што закажемо сусрет и пре него што се сретнемо.“

  4. Holden Kolfild Одговори

   Tek juče sam uopšte saznao za postojanje Asocijacije “Restruktura“. Nakon što sam se detaljno upznao sa vašim radom i namerama, mogu reći da mi se ideja generalno jako svidja.

   Moja zamerka je u tome da su tekstovi povremeno nedovoljno jasni i očigledno, pravno nedovoljno uobličeni. Uočio sam i neke nelogičnosti i “pogrešne ideje“, ali o tome neki drugi put,bilo bi preopširno za sada.

   Trenutno bih istakao da mi se iznad svega svidja ideja i način organizacije Skupštine eksperata, dok su mi ostali segmenti buduće vlasti u jednom potpuno novom političkom sistemu (koji mi se na prvu, ponavljam, svidja) nedovoljno jasni!

   Izmedju ostalog, meni taj budući aparat vlasti deluje “preglomazan“ ili grešim? Taj deo je po meni nedovoljno dobro razradjen i otud moje nedoumice, odnosno nedovoljno preciznijih informacija kako bi taj aparat konkretnije izgledao, koštao, funkcionisao i koliko ljudi brojao.

   Toliko za prvo javljanje. Puno sreće u daljem radu!

   • urednik Одговори

    Поред Опште скупштине, коју чини бар две трећине пунолетниох држављана са правом гласа, Скупштина експерата, која Вам се свиђа, јесте најзначајнији орган власти, који може да смењује Владе, у целини или делимиочно.
    Апарат извршне власти неће бити прегломазан, па чак ни Скупштина експерата, за почетак ће је чинити највише до 50-так чланова.
    Што се тиче Скупштине Локалних већа, коју ће чинити представници-председници 1000 већа из 5 различитих региона, то тело ће заседати само када је неопходно, када је угрожен друштвени интерес, ако до тога уопште дође. Уосталом, у данашње доба то заседање се може обавити и електронским путем.
    Апарат неће много коштати, а средста ће бити намакнута одустанком од садашњег „вишка власти“ и повећаним буџетом кад крене домаћа економија.

  5. Holden Kolfild Одговори

   Želeo bih samo još da pojasnim šta podrazumevam pod nelogičnostima i “pogrešnim idejama“.

   Evo, na primer ovo:

   http://restruktura.org/koje-ce-biti-prve-mere-novih-vlasti-koje-ce-nastati-posle-referenduma/

   Povećanje minimalca, reforma poreskog sistema kakvu vi zamišljate i druge reforme i potezi u ekonomskoj sferi zahtevaju gomilu novca u startu. Gomilu koju mi nemamo! Sve mi to deluje ekonomski neizvodljivo.

   Pojedinosti čak deluju tako utopistički i bajkoliko, da sve izgleda kao šarena laža pripremljena samo da privuče neke buduće glasače, nedovoljno obrazovane ljude kakvih u Srbiji imamo na pretek.

   Ako grešim, onda morate mnogo detaljnije i konkretnije opisati i potkrepiti obrazloženim činjenicama svaku vašu ideju, planiranu akciju itd. Korak po korak, kao deci objasnite nam. Kako, od kojih sredstava, koji su mogući problemi u realizaciji zamišljenog i kako ćemo ih prevazići?

   • urednik Одговори

    „Povećanje minimalca, reforma poreskog sistema kakvu vi zamišljate i druge reforme i potezi u ekonomskoj sferi zahtevaju gomilu novca u startu. Gomilu koju mi nemamo! Sve mi to deluje ekonomski neizvodljivo.“
    До опорака и развоја домаће економије, до којег ће доћи релативно брзо, ако власт буду имали способни људи од знања, средства ће се намаћи од укидања сувишних институција, на које одлази гомила новца.
    Размислите мало.

  6. Holden Kolfild Одговори

   Hvala na brzim odgovorima. Ostajem vaš podržavalac, mada i dalje smatram da je jedan potpuno novi politički sistem, aparat vlasti i naročito funkcionisanje ekonomije potrebno podrobnije obraditi i razjasniti.

  Оставите Коментар

  *