Ко је у демократији најодговорнији за стање у коме се налази нека земља?

Просто и једноставно, одговор гласи: ИНТЕЛИГЕНЦИЈА! (Мислим на ону праву)

Чак је по мом мишљењу због својег знања и могућности (способности) и ЈЕДИНА ОДГОВОРНА.

Неко, ко трезвено гледа на ствари, рећи ће: Откуд’ то, када је нема на одговорним функцијама у држави, па ни на најодговорнијој?

Па баш у одговору на то питање: Зашто Интелигенције нема на најодговорним функцијама у држави? се и налази одговор.

По логици ствари, Интелигенција би требало да буде на најодговорнијим функцијама,односно са потребним овлашћењеима, јер уз одговорност иду и овлашћења, а не обрнуто (као што је сада ситуација – наглавачке).

Интелигенција је својевремено у најодсуднијем тренутку направила логичку омашку, нешто што није својствено за њу: Усвојила је и подржала неинтелигентни став и у његову исправност као неоспорни ауторитет убедила народ. Тај неинтелигентни став гласи: СВИ МОГУ БИТИ БИРАНИ У ОРГАНЕ ВЛАСТИ.

Овом ставу претходио је рђав ставСВИ МОГУ ДА БИРАЈУ ВЛАСТ. Иако рђав, овај став није направио проблем, док није везан са неинтелигентним ставом. Тек заједно су направили ршум по земљама, које су их усвојили и незаустављиво их доводе до границе опстанка.

Зашто је Интелигенција допустила спајање рђавог и неинтелигентног става, иако је промишљањем могла да дође па и долазила до лошег исхода?

Интелигенција је направила суштинску омашку. Претпоставила је (ипак, у својој сујети, жељна хвале од народа) да ће НАРОД (НЕКИМ ЧУДОМ) ПРЕПОЗНАТИ ПРАВУ ИНТЕЛИГЕНЦИЈУ У ОДНОСУ НА ЛАЖНУ, ДАМАГОШКУ, МАНИПУЛАТОРСКУ и СЛ.

То „чудо“ се „упорно“ не дешава!

Дошло је време да се ствари поставе на своје место: Интелигенција на најодговорнија, а остали према могућностима на мање одговорна. Када се ово догоди, Интелигенција неће моћи да каже да је она заслужна, чак шта мање!

ИНТЕЛИГЕНЦИЈА ЋЕ БИТИ ПОСТАВЉЕНА, УЗ ПРИСТАНАК ЦЕЛОГ НАРОДА ДОВЕДЕНОГ ДО ИВИЦЕ ПРОПАСТИ, ДА ПОПРАВИ ОНО ШТО ЈЕ УНИШТЕНО ЊЕНИМ ПОГРЕШНИМ СТАВОВИМА, ПА И ДЕЛАЊИМА. ДАКЛЕ, УНАПРЕД ЈОЈ СЕ КАЖЕ, НЕМА СЕ ЧИМЕ ДИЧИТИ. НЕКА ОДРАДИ ОНО ШТО ЗНА И БИЋЕ НАМ БОЉЕ. САДАШЊИ НОСИОЦИ НАЈОДГОВОРНИЈИХ ФУНКЦИЈА РАДЕ КАКО ЗНАЈУ И БИВА НАМ ГОРЕ.

УСТАЈ ИНТЕЛИГЕНЦИЈО, ЈЕР ТИ СИ НАЈОДГОВОРНИЈА!

Зоран Грозданић

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *